Tratamente Stomatologice
Este format din mici brackets care sunt atasati pe fiecare dinte si un fir metalic care ii uneste intr-un ansamblu unitar. Scopul aparatului dentar este de a repozitiona dintii pentru a trata anomalii dento-maxilare atat la copii cat si la adulti.
Este o radacina artificiala implantata in os care sustine o coroana sau o proteza. Implantul dentar este o solutie pentru persoanele care au pierdut unul sau mai multi dinti si reprezinta o solutie pe termen lung atat din punct de vedere estetic cat si functional.
Este o diviziune a medicinii dentare care se ocupă de toate afecţiunile cavităţii orale ce au nevoie de tratament chirurgical. Implica interventii cu o amploare mai mare, cum ar fi fracturi, tumori, supuratii, malformatii osoase sau ale partilor moi.
Medicul protetician este expert in restaurarea si inlocuirea dintilor pentru a obtine un zambet frumos si functional. Coroane, punti, proteze sau fatete dentare sunt tratamentele prin care se poate reface zambetul intr-o abordare multidisciplanara.
Tratamentul dintiilor la copii este foarte important pentru ca pierderea precoce a dintilor temporari poate provoca diverse complicatii de eruptie ale dintilor definitivi. Tratamentul oricaror afectiuni si preventia cariilor la varste fragede are repercursiuni in viata adulta.
Este o afectiune cronica a gingiei de tip inflamator cauzata de placa dentara. Fara tratament boala evolueaza, gingia incepe sa se retraga de pe dinti si afecteaza osul alveolar. In final dintii sunt expulzati din alveolele dentare.
Se adreseaza pacientilor care doresc dinti sanatosi, bine aliniati si cat mai albi. Folosind metode moderne – digital smile design, fatete dentare, albirea zoom – se poate obtine un zambet perfect armonizat cu fizionomia pacientului.
Reprezinta o serie de tehnologii de ultima generatie ce ofera avantaje semnificative fata de medicina dentara conventionala: zambet perfect integrat in fizionomia fetei, configurat pe calculator, reconstructii dentare realizate in timp record, in mai putin de 24 de ore.
Endodontia este specialitatea care se ocupa de diagnosticarea bolilor nervului dentar si tratamenul acestora. De cele mai multe ori tratamentul endodontic implica extragerea nervului si obturarea canalului radacinii dentare pentru protejarea de infectii viitoare.